De probleem-jongere. Ik dus.

55 jaar en opeens gekwalificeerd als probleem-jongere. Soms kom je niet meer bij van het lachen als je aan het zoeken bent op internet en iets anders vindt dan de bedoeling was.

Er bestaat een site met openbare aanbestedingen, Europa-wijd. Ik wou eigenlijk weten hoeveel de gemeente Smallingerland betaalde aan het niet-re-integratiebedrijf Pauropus. En dan zie je de aanbesteding van de diverse “percelen” bijstandsgerechtigden.

Perceel nr: 1 – Titel: Re-integratiediensten ter ondersteuning van niet-zelfredzame jongeren.

Perceel nr: 2 – Titel: Re-integratie diensten t.b.v. personen die bedreigd worden met sociale uitsluiting.

Perceel nr: 3 – Titel: Re-integratiediensten t.b.v. probleemjongeren aangewezen op professionele begeleiding en zorg- of hulpverlening.

Aanbesteding volgde aan de goedkoopste aanbieder. Bij een kwaliteitsaudit inkoop zou dit 0 punten opgeleverd hebben. Immers niet alleen prijs hoort doorslaggevend te zijn. Perceel 1 kreeg Rework ( Eindhoven ), perceel 2 ging naar Pauropus ( Zwolle ) en perceel 3 naar Ottema & Zwart ( Leeuwarden ). Prijzen zijn niet genoemd op de site.

Mijn vervolg-traject is in Leeuwarden…dus ben ik een probleem-jongere !

Dit geeft dus aan dat men bij de gemeente maar wat doet. Het is een zootje, men trekt een maatregel uit de kast die men vervolgens voorziening noemt,  maatwerk is al helemaal geen sprake van.

Re-integratie activiteiten uitgevoerd door de voormalige sociale werkplaats Caparis vind ik niet terug als openbare aanbesteding. De gemeente is mede-eigenaar van Caparis….

 

 

 

One comment

 1. jolanda51 · januari 7, 2016

  Beste 55-jarig jongere,
  Geweldig dat je dit boven water hebt gekregen.
  Tja ons systeem zit goed doordacht / vernuftig / gewiekst / flexibel / stroperig / doorzichtig / ondoorzichtig* (*doorhalen wat van toepassing is) in elkaar.
  Een paar jaar geleden was de slogan: Doet u vrijwilligerswerk dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering. Afgelopen jaar slim gewijzigd in: Doet u geen vrijwilligerswerk dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering. (zoek de verschillen).
  Ga zo door met laten zien wat er mis is met ons systeem, dat doe ik ook.
  Hartelijke groet,
  Jolanda Verburg

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s